Je loopt al langer met de gedachten rond dat je relatie niet meer werkt. Jullie zijn niet happy in de relatie, maar weten niet wat te doen. Jullie groeien langzaam uit elkaar en hebben andere verwachtingen en tegenstrijdige gevoelens zoals frustratie, verliefdheid, boos of uitgeput zijn. Deze bronnen en gevoelens kunnen een voedingsbodem worden van grote relatieproblemen. 
 
Als jij en/of je partner twijfelen aan je relatie is relatie-mediation en/of (individuele) coaching een manier om inzicht te verkrijgen en mogelijk patronen te door breken. 
Relatie mediation/ coaching is een proces van meerdere sessies waarbij partners met elkaar het gesprek aan gaan onder begeleiding van een mediator/coach om inzicht te verkrijgen in gedrag, patronen en emoties. In tegenstelling tot echtscheiding mediation/coaching is de doelstelling herstel van de relatie. 

Op weg naar duidelijkheid en wederzijds begrip

Inzicht in gedrag, patronen en emoties

Het doel van relatie mediation/ coaching is om in een zeer korte tijd uit het negatieve communicatiepatroon te stappen. Je krijgt inzicht in gedrag, patronen en emoties. Je ideaalbeeld wordt bijgesteld tot reële verwachtingen met als doel om samen te kijken naar de mogelijkheden tot herstart van de relatie. 
Het kan ook zijn dat nieuwe inzichten toch leiden tot een relatie breuk en een scheiding. Dan is het fijn dat je alles hebt geprobeerd om je relatie te redden en dat je relatie goed hebt kunnen afsluiten. 
Het verkregen inzicht in gedrag, patronen en emoties kan door mediation/coaching zo helder zijn dat mensen zelf de oplossing hebben gevonden. Ook kan het voor mensen zo confronterend zijn dat zij daarnaast (individueel) nog behoefte hebben aan een coach. 

Als mediator begeleid en ondersteun ik jullie om te ontdekken wat jullie samen nog verbindt. Mijn focus ligt op verbale en non-verbale communicatie, communicatievormen en ingesleten patronen van communiceren.

Zo kan het bijvoorbeeld gaan om partners die moeite hebben om het gesprek met elkaar aan te gaan, partners waarbij gesprekken voortdurend escaleren of ouders die een andere invulling geven aan het ouderschap. Communicatie (en vooral het gebrek hieraan) is het sleutelwoord.

Hoe werkt relatie mediation/coaching?

Als je kiest voor relatie mediation dan geldt hetzelfde traject als andere mediations. We starten met een mediation overeenkomst en de daarbij behorende uitgangspunten als vertrouwelijkheid, vrijwilligheid, inspanningsverplichting, onpartijdigheid en neutraliteit van de mediator. 
Ook relatiecoaching kent een vertrouwelijk karakter maar is vrijblijvender dan een relatie-mediation. Daarnaast kun je ook individueel een coachingstraject doorlopen.  

Uit elkaar beter dan met elkaar?

Als jullie uiteindelijk samen besluiten dat het beëindigen van de relatie toch de beste optie is, dan kan ik u doorverwijzen naar een echtscheidings-mediator. 

Heb je een vraag, wil je vrijblijvend meer informatie of een afspraak voor een kennismakingsgesprek maken?

| Algemene Voorwaarden |

Copyright © 2021 Pien den Hollander | Design by Renée 

Disclaimer

Privacy statement |

Reglementen MfN